返回列表 發帖
原帖由 royho 於 2008-1-4 10:47 AM 發表
我都係用D80 ... 冇錢買D3 ...
我果日去左海旁影, ISO 推到好很高...
我又冇小黑五......................... 好彩有VR

你用腳架 冇VR 好好多.

我地都係 推到ISO好高,用腳架..不過個朋友話ISO高, 煙火有d爆左. 佢叫我試下ISO 100, 光圈8 etc, 快門用長d.

我地都係P+P牌. 有排學. 呢度咁多景, 可以慢慢試

朋友話Nikon支鏡叫小黑,因為Cannon 支鏡叫小白,小小白....幾得意wok

原帖由 kenneth 於 2008-1-4 09:36 PM 發表

街坊!你好!我也希望可以報名。謝謝!:163:

唔知會唔會開天台俾大家一起睇呢?
7.1去左北角和富, 佢地屋苑開天台俾大家一起睇. 咁唔岩座向都可以一起睇.好開心家.

原帖由 royho 於 2008-1-4 03:29 PM 發表
嘩......佢就好..

我老豆連我裝修都干涉埋...

又唔畀我換車.

yes yes....我都唔敢講貴野個價俾老豆知...免佢哦我地大洗:177:

回復 #33 HappyHaro 的帖子

我既智商同年紀唔成正比 , 思想同行為到依家都仲係嫩草一棵 , 唔好當正我係老野咁款。

回復 #41 mcdull 的帖子

原來喱到有咁多人鐘意影相 , 建議不如農曆年攪個攝影比賽 , 如果家中冇server , 一齊將D作品PM比亞軒哥 , 集中佐之後不記名 , 由阿軒哥部server post 出黎 , 由街坊投票選出 , 你地話好唔好 .

原帖由 mcdull 於 2008-1-4 10:30 PM 發表

7.1去左北角和富, 佢地屋苑開天台俾大家一起睇. 咁唔岩座向都可以一起睇.好開心家.

建議卡通台每年三次演習走火警 , 大年初二 、7.1 、 10.1  ,  走完之後順便影番D煙花相 .

原帖由 mcdull 於 2008-1-4 10:30 PM 發表

早晨!街坊!我也覺得你的見意不錯,因為如果可以在放煙花及特別煙火的日子時開於一至兩個小時給我們某些看不到的住戶都可以看到的話,我覺得都不錯及不算太大問題。謝謝!

原帖由 Sara 於 2008-1-4 20:58 發表
book定個位睇煙花得吾得??

Sara & Kenneth:

唔好意思, 睇漏咗post.......真係估唔到2位咁睇得起我個景, book位就唔駛啦, 鐘意咪上嚟坐吓囉, 有乜所謂呀, 不過, 到時唔好失望wor
Happy Happy ...... Haro!!

原帖由 birel 於 2008-1-4 08:10 PM 發表
講個秘密你地知啦, 唔一定要向海單位先有煙花睇.

其實每層的樓梯都係向海的, 大家可以初二去試下.

我住第二座 , 為佐你個 hint , 專登去樓梯到睇 , 發覺係睇唔倒既(方向唔同 , 只看到酉環方向) , 其他座數我就唔知 , 不過我就發覺D玻璃好嘔心 , 污漕到不得了 , 管理處都應正視這問題 .

回復 #48 HappyHaro 的帖子

街坊!你好!這樣是否在我們入伙後,如日後有煙花、煙火看時可以到貴 單位看嗎?:163: