返回列表 發帖

終於入伙啦, k室單位...

由收樓到入伙,都好幾個月啦,裝修公司終於交貨啦(裝修師傳- 我爸爸同細佬)...好漫長既裝修期...

http://hk.myblog.yahoo.com/ivyshanking/gallery

加左新相

電視櫃60橫x16深x52高 (吋)

偷入左5吋入去廚房,所以個廳會闊d。

請問你的抽油煙排氣喉是否用回現時的掛氣口呢?   即是在牆角伸出外牆的膠管.
有無相提供下呢

我都是K室

Thanks

回復 #1 shanking 的帖子

你們裝修了幾耐呀?同時,有沒有一些Room Photo可以Post出來呀?THK~

I like the kitchen very much, very stylish!
個sink盆咁細,又咁近個木櫃&木簾,
會唔會好易整濕d木,會發mo?

你個木茶几同木花瓶好靚喎,
係邊度買架? 大概 how much?

如果有埋飯廳同房相就好lu!

原帖由 chun2008 於 2008-5-29 01:42 AM 發表
請問你的抽油煙排氣喉是否用回現時的掛氣口呢?   即是在牆角伸出外牆的膠管.
有無相提供下呢

我都是K室

Thanks

YES, 用返牆身原裝煙通,熱水爐搬左去廁所改用電。

原帖由 vwvw 於 2008-5-29 09:13 AM 發表
I like the kitchen very much, very stylish!
個sink盆咁細,又咁近個木櫃&木簾,
會唔會好易整濕d木,會發mo?

你個木茶几同木花瓶好靚喎,
係邊度買架? 大概 how much?

如果有埋飯廳同房相就好lu!

因為將電視櫃偷入左廚房5吋位,個sink盆約有20吋闊,size都夠用,都有小小水花彈去個木櫃,不過係"木皮"質地,唔會發mo。

木茶几係連埋全屋傢私一齊訂做,價錢唔係太記得。

木花瓶在花墟最大果間頂樓買(好似係4樓),2百蚊多dd。

原帖由 steven 於 2008-5-29 12:05 AM 發表
開放式廚房
請問你個地櫃幾吋深?

你係問廚櫃幾深??電爐果面22吋深,洗碗盆果面大約26吋深。