返回列表 發帖
Hair Salon 做埋 Nail就好啦!

346# Chuen  

髮廊 及補習社
kmmak 發表於 2010-9-27 17:49

{:4_146:} 又幾好喎..
不過希望唔係 50蚊10分鐘包剪果d...

補習社
hin402 發表於 2010-9-27 21:04

小弟冇小朋友..不知詳情
乜唔係出生率下降既咩...
況且學生們不是幫襯大型補習社居多..(用錢買貼士)
價錢相差很遠的嗎..?

為何補習社既需求仍未飽和..重可以開多間..?

小弟冇小朋友..不知詳情
乜唔係出生率下降既咩...
況且學生們不是幫襯大型補習社居多..(用錢買貼士)
價錢相差很遠的嗎..?

為何補習社既需求仍未飽和..重可以開多間..? ...
TSZYEE 發表於 2010-9-28 13:14

因為樓下開果d 都係幫小學生補習既補習社 順便做興趣班
小學無公開試咖嗎 跟本無貼士可言 間間學校考既野都唔同
樓下果 d 我諗最大既吸引
都係幫 d 家長看住 d 細路做功課 要d 細路做晒 d 功課先好走
再加上順便托兒 d 家長又唔洗係屋企成日對住 d 細路出唔到街...

所以我諗新果間都仲有生存空間
可能做做下成個商場做晒補習社都唔定 =]

如果有.......:乾洗店/自助銀行/粥麵店,咁就算齊全!!{:4_142:}

如果有.......:乾洗店/自助銀行/粥麵店,咁就算齊全!!{:4_142:}
KITRABBIT 發表於 2010-11-30 23:32

乾洗店 > 唔怕遠可以去宏景果間呀.. 我見唔少人都拎過去
p.s 唔限二人家庭.. 唔係真係重死..

粥麵店 > 好呀.. 最好係海"王"啦

不過樓下d鋪位都租得七七八八..得番d細鋪位..
都幾難有以上既野...

七七八八?唔係嘛?大把空地喎?.....粥麵店.......海王算咩?最好............一哥.即大家樂集團個間,但無咩可能在此開舖.乾洗店應該要有,宏景太遠了.

七七八八?唔係嘛?大把空地喎?.....粥麵店.......海王算咩?最好............一哥.即大家樂集團個間,但無咩可能在此開舖.乾洗店應該要有,宏景太遠了.
KITRABBIT 發表於 2010-12-6 17:43

冇記錯.. 好似得番扶手梯對面塊 "L" 鋪位..
重要唔多見使...
其餘得番d超細既..都俾髮型鋪同補習社放雜物野..
話時話..佢0也係租左定知冇人租所以霸左黎放野 ??

一哥..個人感覺.. 粥底似用攪拌機攪爛, 而唔係長時間煲到爆開..

358# TSZYEE
我覺得佢D野幾好食,款式多.總好過樓下個間,無NOODLE,又無煲仔飯.