返回列表 發帖
我好想食 豬紅粥, 請問附近有嗎 ?

新蒲崗
大有街度有幾間餐室, 一般啦. 成日轉.
飲茶: 爵祿街 明星 , 轉彎康強衍小巴站有間傳統既茶樓, 人地話ok, 但未食過. 另外寶光商業中心都有茶飲(順德?!)

新蒲崗廣場三樓. 外野手日式. 晚上有平平地既放提.
粵秀個邊地下都有間幾好食既日本餐廳仔(唔知仲有冇)
七喜食粉面.
翠華茶餐廳

粵秀個邊地下都有間幾好食既日本餐廳仔(唔知仲有冇)
mcdull 發表於 2009-10-13 09:47

記唔記得叫乜名?

一間叫大盛, 平,食味一般。
對面一間叫羽壽司,連鎖式,唔會有乜驚喜。

呢區,數黎數去都係得聘珍樓係樣d。

14# vwvw

聘珍樓好貴喎

飲早茶都唔算太貴,
午茶~$100 pax
晚飯~$200/300 pax

同Hollywood 樓下d西餐廳 e.g.Dining Room差唔多,
but C服好多喎。

同Hollywood 樓下d西餐廳 e.g.Dining Room差唔多,
but C服好多喎。
vwvw 發表於 2009-10-20 10:05

完全同意

其實附近都有好多食店
搭車往返都好方便

慈雲山可以搭小巴19上慈雲山中心
霸王山莊
...

搭33A/M沿浦崗村道可以去毓華里/鳳凰新村
毓華里因泊車方便(?)所以有大量茶檔式既茶餐廳
其中推薦...
文記(夠平)...
faytong 發表於 2009-10-5 16:42

我覺得一d都唔方便.
搭19van, 要行到過去宏景.... 仲要未必有位... 行到去宏景,不如食敘苑算啦....
搭33van, 要行條長樓梯....仲要好耐都未必有車....餵飽D蚊我都未去到....

其實附近都有好多食店
搭車往返都好方便

慈雲山可以搭小巴19上慈雲山中心
霸王山莊
喜喜茶餐廳唔錯

搭33A/M沿浦崗村道可以去毓華里/鳳凰新村
毓華里因泊車方便(?)所以有大量茶檔式既茶餐廳
其中推薦...
文記(夠平 ...
faytong 發表於 2009-10-5 16:42

星期日行完山落去慈雲山揾嘢食,霸王山莊終于執咗啦{:4_112:}
唉!最近才攞咗張VIP咭。
毓華里原來真係有好多小食肆,泰國餐那間味道唔錯,價錢不高,當然舒適度欠奉,但還是可以encore.......

19# 小詩

成日都同你有相反意見! 真係唔好意思

果間THAI 你係咪講...木紋裝修果間..?!

係的話........

1. 出菜又慢, 叫SET 可以等我九個字只係3樣野

2. 野食........只係普普通通

3. 價錢...一D 都唔平...

隔離間越南野就OK 喇........真係唔貴...