返回列表 發帖
天氣咁潮濕,
油牆分分鐘都攪你2wks。

如果上手已經換過晒d喉,
時間同$又真係可以慳好多。

天氣咁潮濕,
油牆分分鐘都攪你2wks。

如果上手已經換過晒d喉,
時間同$又真係可以慳好多。
vwvw 發表於 2010-7-8 15:44

又如果上手無乜要求.. 入屋即住個種..
咁d喉就真係要換啦..

又如果上手無乜要求.. 入屋即住個種..
咁d喉就真係要換啦..
TSZYEE 表於 2010-7-8 15:57

上手換晒架啦, 但我哋未決定到點整好, 依家越諗越多野想整{:4_145:}

我貪佢夠靜...

又唔使太擔心既.. 一般師傳都會預番數.. 如果櫃面唔貼牆身.. 都會拎個刨刨下..
match番個牆身..
不過冇心既.. 真係直接用螺絲將櫃面壓死落牆身...
如果係搵裝修公司整...兩個月都唔會太趕既..
除非 ...
TSZYEE 發表於 2010-7-8 13:02

依家裝修公司同一般師傅都問緊, 身邊都無咩人買咗樓, 只係上網見到就問下, 唉.....好煩~

依家裝修公司同一般師傅都問緊, 身邊都無咩人買咗樓, 只係上網見到就問下, 唉.....好煩~
bebi_ma 發表於 2010-7-12 22:39

大海撈針...!!
呢度post左咁多單位相.. 有冇咁feel 呀..
不妨攞下資料~

大海撈針...!!
呢度post左咁多單位相.. 有冇咁feel 呀..
不妨攞下資料~
TSZYEE 發表於 2010-7-13 13:15

慢慢睇吓先~

但請問一下有無見過有人將toilet 個洗手盆位同座廁換轉位呢? 好似會見洗啲, 但係咪應該都幾大工程架?!

16# bebi_ma

改馬桶位...會有一條六吋粗既馬桶喉晌廁所內橫行去返原馬桶去水位..(可能係軟喉)要搵野/造d野cover 返佢..即係都浪費左六吋x六吋x 長度既地方..

要改廁所內水喉既設計..

其實冇乜著數.........仲爭加左室內馬桶去水出事既機會...

其實個廁所係細, 但係一d 都唔算迫喎!

16# bebi_ma

改馬桶位...會有一條六吋粗既馬桶喉晌廁所內橫行去返原馬桶去水位..(可能係軟喉)要搵野/造d野cover 返佢..即係都浪費左六吋x六吋x 長度既地方..

要改廁所內水喉既設計..

其實冇乜著數.........仲爭 ...
hin402 發表於 2010-7-16 15:38

會有一條六吋粗既馬桶喉晌廁所內橫行, 請問係咪個水箱背向窗呢?
個toilet 其實都唔覺係細, 只係好似洗手盆位同座廁換轉位好似見洗啲咁, 一入門口就洗手盆, 睇平面圖門口旁幅牆做個高櫃放下野雜物, 如果會增加去水出事嘅機會咁真係要再諗下先~

原則馬桶水箱下..."較高的位置"

原則馬桶水箱下..."較高的位置"
hin402 發表於 2010-7-19 10:29

Thanks~
都同幾間裝修公司傾過, 放棄咗改位, 會等收樓後再考慮轉趙門。