返回列表 發帖
呢間所謂法國野,
當街坊西餐都可以,
食厭左茶餐廳都不防試一試。

新蒲崗對於嘉峰臺既居民黎講都幾唔就腳..
TSZYEE 發表於 2010-7-28 10:51

其實應該係大部份人都幾唔就腳..

2個mtr 中間.

巴士大部份站都係新蒲岡外圍 , 入面都有巴士..但係真係得幾架..可以入到去中心地帶..

van 仔好多...但係目標地方都唔算多, 朋友中..十個有九個都話去新蒲岡麻煩...

11# vwvw

貴過茶餐廳好多喎

7# Chuen  

{:4_145:} 未開幕!!!!
一田百貨 改左名一田超市
kmmak 發表於 2010-7-27 20:31

咦...
好似好大分別喎...{:4_145:}
百貨 同 超市
空歡喜一場..{:4_132:}

係新蒲崗搵嘢食當然係衍慶街的一新車仔麪啦
黃子華都係e 度拍過電視劇,有相片為證
車仔麪款式多達幾十款,下午茶時段 (2:30 至 6:00) $17 (三餸 + 一飲品) 最重要是冷熱同價,
我之前係新蒲崗巳經工作了超過15 年,睇住新蒲崗不斷發展,當然新起之譽港灣才是區內最有建設及有規模之大型發展啦
一新車仔麪味道 ok 啦,十分好味又談不上.但係以這個價錢,好抵食呀,雖然返嘉峰臺是麻煩一點,不過我星期六日都會去光顧呀

評分人數

• Chuen

我跟據運輸署既公共交通查詢服務
http://ptes.td.gov.hk/RouteSearch.aspx#
搵車去 譽‧港灣

發現可以坐一架 19號 綠van 去
但係我係到住左咁耐都未見過這架車既出沒
我想問下有無人坐過 這架19號van ???

見過但未坐過..
上車位置..

下車位置..

評分人數

• Chuen

17# TSZYEE 19號小巴存在好耐
19m都係後期加入既特別線
不過到而家已經係妹仔大過主人婆
19既班次亦變得疏落...

18# faytong

等19號時,要留意佢個車身有時會寫住19M,但車頂牌係寫"19號 新蒲崗廣場",o個架其實係19號來的...在富山邨,19 & 19M係分隊排的,等車時要留心,小心俾排19m的打左你尖(因為19都係會經荷里活先落去新蒲崗的)

18# faytong

等19號時,要留意佢個車身有時會寫住19M,但車頂牌係寫"19號 新蒲崗廣場",o個架其實係19號來的...在富山邨,19 & 19M係分隊排的,等車時要留心,小心俾排19m的打左你尖(因為19都係會經荷里活先落去新蒲崗 ...
9siu 發表於 2010-7-30 23:03

你係咪有坐過 19號van 既經驗?
我想知尾車幾點收
仲有幾耐先會有一班車咖?